kilkist-ugod-z-nerukhomistyu-zrostaye

Кількість угод з нерухомістю зростає

 • 9008 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. У II кварталі 2019 року кількість зареєстрованих договорів з нерухомістю зросла на 19,7% в порівнянні з попереднім звітним періодом. У III кварталі зафіксовано на 9,7% більше угод, ніж в II кварталі цього ж року. Про повідомляє спеціалізований портал Domik.ua на підставі інформації Мін'юсту, передає УНН.

За II і III квартали 2019 року державні та приватні реєстратори засвідчили 231 905 договорів відчуження нерухомості без урахування переоформлення земельних ділянок і паїв.

У II кварталі нинішнього року було зареєстровано 109 676 договорів. Більшу частину з них - 63% - склали угоди купівлі-продажу квартир і житлових будинків.

У III кварталі 2019 року нотаріуси зареєстрували 122 229 договорів відчуження нерухомого майна за винятком земельних ділянок і паїв. Угоди купівлі-продажу квартир і житлових будинків, як і в попередньому періоді, склали більшу частину - 63,9%.

За підсумками роботи державних і приватних реєстраторів, можна відзначити зростання кількості угод в кожному звітному періоді.

Як відзначають експерти, ринок житлової нерухомості стабільно активний і попит зміщується в бік первинного ринку. У той же час, ринок первинної нерухомості чекає зростання вартості "квадрата". За оцінками самих забудовників, до кінця року вартість зросте до 5%.

"На первинному ринку житла вартість новобудов виросте однозначно і вже найближчим часом. Адже за підсумками минулого року собівартість будівництва зросла на 30%, а з початку цього року - майже на 15% подорожчали будівельно-монтажні роботи. Продовжують зростати і вартість землі, прокладка та підключення до мереж, проектні та супутні їм роботи, будівельні матеріали і зарплата будівельникам. Будівельні спеціальності зараз, завдяки "прорубаному вікну в Європу", затребувані як ніколи.

Крім факторів, що впливають на зростання собівартості будівництва, на підвищенні цін на первинному ринку житла позначаються традиційне осіннє збільшення попиту і, відповідно, цін на житло. Уже в листопаді вартість реалізації деяких об'єктів "ХК "Київміськбуд" зросте не менш ніж на 3%", - заявила директор Департаменту продажів і маркетингу ПАТ "ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова.

Українські Національні Новини

Економіка