kilkist-zagiblikh-cherez-zemletrus-v-yaponiyi-zrosla-do-35-osib

Кількість загиблих через землетрус в Японії зросла до 35 осіб

 • 8162 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Кількість загиблих від сильного землетрусу, що сколихнув японський острів Хоккайдо в четвер, зросла до 35 в суботу, в той час як ще двоє людей вважаються мертвими. Про це з посиланням на чиновників повідомляє The Japan Times, передає УНН.

За словами чиновників з уряду префектури Хоккайдо, ще три людини залишаються зниклими безвісти в місті Ацума після того, як на їхні будинки звалилася земля зі схилу гори.

У регіоні поступово відновлюється транспортне сполучення, до електрики знову підключили 99,3% з 29,5 млн будинків, які залишилися без світла після землетрусу.

При цьому чиновники повідомили, що повний ремонт електростанції Tomato Atsuma, основного джерела електроживлення Хоккайдо, може зайняти до тижня.

Тим часом, Новий аеропорт Тітосе недалеко від Саппоро у суботу вранці відновив міжнародні рейси, сказали в уряді Японії.

Близько 90 міжнародних рейсів повинні були прибути і відправитися в аеропорт протягом дня, сказали в міністерстві транспорту країни. Очікується, що в суботу аеропорт відновить 90 відсотків своїх внутрішніх рейсів.

За даними міністерства охорони здоров'я, праці і добробуту Японії, від централізованого водопостачання були відрізані приблизно 30 тисяч будинків в 22 містах і селищах, половина з яких - у Саппоро. Очікується, що в неділю водопостачання відновиться.

Нагадаємо, потужний землетрус стався на японському острові Хоккайдо вранці у четвер, 6 вересня.

Українські Національні Новини

Новини Світу