kilkist-zagiblikh-pri-zemletrusakh-u-turechchini-perevischila-46-tisyach-osib-erdogan

Кількість загиблих при землетрусах у Туреччині перевищила 46 тисяч осіб - Ердоган

 • 1051982 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив, що кількість людей, які загинули внаслідок землетрусів у Кахраманмараші, становить 46 104 людини, передає УНН із посиланням на Анадолу.

Деталі

Президент Ердоган сказав: «Кількість обвалених, екстрено пошкоджених і сильно пошкоджених будівель в 11 провінціях у зоні землетрусу досягає 230 тисяч, а кількість окремих ділянок у цих районах досягає 645 тисяч». 

За його словами, «наша мета — перевезти півмільйона постраждалих від землетрусу в ці райони, де вони зможуть жити в кращих умовах, встановивши 100 тисяч контейнерів на 2 місяці».

Президент Ердоган заявив, що на сьогодні понад 1 мільйон 61 тисяча постраждалих від землетрусу отримали по 10 тисяч лір на домогосподарство для екстреної допомоги.

Президент Ердоган сказав: «Ми надаємо кредит у розмірі до 250 тисяч лір власникам магазинів у місцях, які зазнали серйозних руйнувань під час землетрусу, з терміном погашення 60 місяців, з пільговим періодом 12 місяців, з відсотковою ставкою 7,5 відсотків, половину з яких сплатить казначейство». 

Президент Ердоган заявив, що згідно з поточним плануванням у зоні землетрусу, загалом буде побудовано та передано громадянам 488 тисяч нових домогосподарств, у тому числі 405 тисяч резиденцій та 83 тисячі сільських будинків.

Ердоган продовжив свої слова наступним чином: «Наша мета — за наступні 2 місяці розпочати будівництво 244 тис. житлових будинків і 75 тис. сільських будинків. Розпочато будівництво приблизно 22 тис. з них. Ми також починаємо роботу з додавання 164 тис. помірно пошкоджених незалежних секцій приблизно 40 тисяч будівель».

Нагадаємо

Землетрус, який завдав руйнівних наслідків Туреччині та Сирії, увійшов до п'ятірки найбільш смертоносних за останні два десятиліття.

Українські Національні Новини

Новини Світу