kilkist-zagiblikh-unaslidok-poveni-u-nepali-syagnula-60-osib

Кількість загиблих унаслідок повені у Непалі сягнула 60 осіб

 • 9426 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Кількість загиблих унаслідок повені та зсувів у Непалі сягнула 60, загалом від стихії постраждали понад 33 тисячі осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на Nepal24Hours.

«Число загиблих від повені та зсувів, спричинених дощами за минулі чотири дні, зросло до 60. Кількість поранених становить 38, зафіксовано 26 випадків зникнення людей безвісти», - повідомила поліція Катманду.

За даними МВС країни, від стихії постраждали понад 33 тисячі осіб, більше 2 тисяч було врятовано.

«Тривають невідкладні заходи з порятунку та допомоги на місцях», - повідомив міністр внутрішніх справ Непалу Рам Бахадур Тапа.

За даними Національного центру надзвичайних ситуацій при МВС, до заходів з порятунку і допомоги постраждалим залучені урядові установи різних рівнів, підрозділи безпеки, місцеві громади.

«Надувних гумових човнів у Тераї (регіон біля підніжжя Гімалаїв – ред.) не вистачає для рятувальних робіт... Ми заохочуємо рятувальників, використовуючи всі наявні ресурси», - заявив голова центру Бед Ніджі Ханал.

Потерпілих розміщують у школах та громадських будівлях. Влада продовжує збирати відомості про людські втрати, а також про необхідну допомогу.

Нагадаємо, мусонні дощі в Непалі, які вже забрали десятки життів, триватимуть і найближчими днями.

Українські Національні Новини

Новини Світу