kilkist-zagiblikh-vid-koronavirusu-v-indiyi-perevischila-400-tisyach

Кількість загиблих від коронавірусу в Індії перевищила 400 тисяч

 • 13916 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Офіційна кількість загиблих від коронавірусу в Індії в п'ятницю перевищила 400 000 людей, хоча експерти кажуть, що фактична кількість жертв могла досягти одного мільйона або навіть більше, з можливим наближенням третьої хвилі. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Міністерства охорони здоров'я країни.

Деталі

В Індії зафіксували 100 000 смертей за останні 39 днів. За даними Міністерства охорони здоров'я, за останню добу в країні було зареєстровано 853 випадки смерті, що доводить загальну кількість до 400 000 летальних випадків.

За кількістю загиблих Індія займає третє місце в світі.

Хоча кількість нових випадків зараження все ще залишається високою, все ж таки статистика знизилася до двомісячного мінімуму з моменту досягнення піку в 400 000 випадків за добу в травні.

Доповнення

Минулого тижня уряд прем'єр-міністра Нарендри Моді оголосив про початок загальнонаціональної кампанії з вакцинації всього дорослого населення країни і прагне охопити до кінця року 950 мільйонів населення.

Але, як показали офіційні дані, темпи вакцинації сповільнилися. Індія почала кампанію вакцинації в середині січня, і наразі введено понад 210 мільйонів доз вакцини.

На початку квітня щоденна вакцинація досягла піку - 3,6 мільйона, але потім ця цифра зменшилася.

При нинішніх темпах, вакцинація дорослого населення може зайняти до 1,6 року.

Додамо

З моменту спалаху пандемії в минулому році, в Індії зареєстровано 30,45 мільйона випадків COVID-19 - вона друга після США (33 мільйони випадків).

У Сполучених Штатах Америки загинуло понад 604 000 людей, а в Бразилії померло близько 518 000 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу