kilkist-zahyblykh-vnaslidok-lisovykh-pozhezh-u-chyli-zrosla-do-64-sotni-liudei-vvazhaiutsia-znyklymy-bezvisty

Кількість загиблих внаслідок лісових пожеж у Чилі зросла до 64, сотні людей вважаються зниклими безвісти

 • 31597 переглядiв

Кількість загиблих від лісових пожеж у центральному Чилі зросла до 64, сотні людей досі вважаються зниклими безвісти.

Кількість жертв від лісових пожеж у Чилі вже зросла до 64. Сотні людей вважаються зниклими безвісти. З 5 лютого в Чилі оголошено дводенну жалобу. Про це повідомив президент країни Габріель Боріч, пише Reuters, інформує УНН.

Деталі

Як повідомляється, пожежі в центральній частині Чилі забрали життя щонайменше 64 людей. Як заявив президент, країна зіткнулася з "трагедією дуже великого масштабу". За його словами, кількість загиблих, ймовірно, зросте в найближчі дні.

"Ми знаємо, що ця цифра буде зростати, вона буде значно зростати", - сказав Боріч у телевізійному зверненні до нації. 

Лісові пожежі, що почалися кілька днів тому, загрожують околицям Вінья-дель-Мар і Вальпараїсо, двох прибережних міст, популярних серед туристів. У цих містах на захід від столиці Сантьяго проживає понад мільйон жителів. 

Чилійська влада запровадила комендантську годину з 21:00 у найбільш постраждалих районах і відправила військових, щоб допомогти пожежникам зупинити поширення вогню, а гелікоптери скидали воду, намагаючись загасити полум'я з повітря.

Сотні людей також вважаються зниклими безвісти, повідомляє влада. Понад 1 000 будинків було пошкоджено. У суботу офіційні особи заявили, що по всій території Чилі вирують понад 90 пожеж.

З понеділка в країні оголошена дводенна національну жалобу. 

Раніше УНН повідомляв про 51 загиблого від лісових пожеж в Чилі. 

Тетяна Краєвська

Новини Світу