kilkist-zhertv-koronavirusu-v-irani-dosyagla-26

Кількість жертв коронавірусу в Ірані досягла 26

 • 14765 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Іран заявив у четвер, що кількість загиблих від коронавірусу зросла до 26, а загальна кількість інфікованих людей наразі становить 245, що є найвищою кількістю смертей від вірусу за межами Китаю, передає УНН з посиланням на Reuters.

Так, повідомляється, що спалах вірусу спонукав владу скасувати п'ятничну молитву в Тегерані, а державне інформаційне агентство IRNA заявило, що Іран заборонив в'їзд в країну громадянам Китаю.

"За останні 24 години у нас було 106 (нових - ред.) підтверджених випадків... Кількість загиблих досягла 26", - заявив офіційний представник міністерства охорони здоров'я Кіануш Джаханпур на державному телебаченні, закликаючи іранців уникати "непотрібних поїздок всередині країни".

Джаханпур сказав, що є плани накласти деякі обмеження на святі місця мусульман-шиїтів і скасувати деякі проповіді в п'ятницю, традиційний день публічної молитви в Ісламській Республіці.

"Але для цього необхідне схвалення президента", - сказав він.

Тим часом, міністерство закордонних справ Ірану заявило, що "близько 20 тисяч наборів для тестів на коронавірус і деякі інші матеріали" будуть доставлені в Іран в п'ятницю з Китаю.

Влада, у тому числі президент Хасан Рухані, у середу заявила, що Іран не планує закривати на карантин будь-які "міста і райони", незважаючи на спалах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість померлих в Ірані від захворювання, що викликається новим коронавірусом COVID-19, зросла до 22.

Українські Національні Новини

Новини Світу