kilkist-zhertv-lisovikh-pozhezh-v-portugaliyi-perevischila-40-osib

Кількість жертв лісових пожеж в Португалії перевищила 40 осіб

 • 11174 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Не менше 43 людей загинули в результаті сильних лісових пожеж в окрузі Педрогау Гранде в центральній частині Португалії, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Більшість людей загинули в автомобілях при спробі прорватися через стіну вогню, повідомив статс-секретар у МВС Португалії Жорже Гомеш в ніч на неділю.

Прем'єр-міністр країни Антоніу Кошта назвав те, що відбувається, жахливою трагедією. Деякі села повністю відрізані вогнем від навколишнього світу. Президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза в ніч на неділю прибув в район лиха, щоб висловити співчуття постраждалим і надати підтримку рятувальникам.

Пожежа в Педрогау Гранде спалахнула напередодні в другу половину дня з невстановленої поки що причини і з блискавичною швидкістю поширилася на всі боки. Масштаб збитку поки не піддається оцінці. У суботу температура повітря в Португалії перевищувала 40 градусів.

Це найкатастрофічніша пожежа в Португалії за багато десятиліть. Востаннє подібне сталося в 1966 році, коли в результаті пожежі в околицях Лісабона загинули 25 військовослужбовців.

Раніше повідомлялося про 24 загиблих в результаті пожежі в Португалії.

Українські Національні Новини

Новини Світу