kilkist-zhertv-pozhezhi-v-animatsiyniy-studiyi-v-kioto-zbilshilas-do-33-osib

Кількість жертв пожежі в студії аніме в Кіото збільшилась до 33 осіб

 • 8846 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Станом на вечір четверга, 18 липня, кількість жертв пожежі на студії анімаційних фільмів у японському Кіото збільшилась до 33-х. 36 людей постраждали, до десяти осіб перебувають в критичному стані, повідомляють японські правоохоронці. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

Вогонь спалахнув зранку четверга за місцевим часом і швидко охопив триповерхову будівлю студії. Пожежа, як зазначають у поліції, була спричинена умисно.

Як раніше повідомляв УНН, чоловік, котрий вчинив підпал за допомогою легкозаймистої суміші, так само постраждав від вогню. 41-річного підозрюваного взято під варту. Про його мотиви поки що нічого невідомо.

Пожежу вдалось загасити через три години. За даними ЗМІ, на час підпалу у триповерховій будівлі перебували близько 70 людей.

Директор компанії Kyoto Animation, якій належить студія, заявив, що раніше електронною поштою його фірмі надсилали листи з погрозами.

Поліція до даного моменту з’ясувала, що за півгодини до підпалу чоловік купив на розташованій в 500 м від студії заправній станції 40 л бензину. Він залив їх в дві каністри, які відвіз на візку.

Довідка УНН: Заснована в 1981 році Kyoto Animation — одна з найбільш відомих студій, що випускають аніме. Серед її робіт — “Кланнад”, “Меланхолія Харухі Судзумії”, “Канон”, “K-On!”, “Вайолет Евергард”.

Українські Національні Новини

Новини Світу