kilkist-zhertv-uraganu-florens-v-ssha-zbilshilasya-do-43

Кількість жертв урагану "Флоренс" в США збільшилася до 43

 • 8835 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Кількість загиблих в США через ураган “Флоренс”, який до теперішнього часу вже розсіявся, зросла до 43 осіб. Про це повідомляє УНН із посиланням на Associated Press.

Раніше надходила інформація про 41 загиблого. Як зазначає агентство, 32 жертви припадають на штат Північна Кароліна.

За оцінками аналітичного агентства Moody’s Analytics, опублікованими у п’ятницю на сайті газети The Wall Street Journal, економічний збиток від “Флоренс” склав від 38 млрд доларів США до 50 млрд дол. Очікується, що сумарні виплати страхових компаній на покриття збитків від “Флоренс” складуть від 1,7 млрд дол. до 5 млрд дол. Як зазначає видання, мова йде про збиток нерухомості і різним транспортним засобам. При розрахунку також враховано той прибуток, який бізнес не зміг отримати через удар стихії. У публікації констатується, що якщо оцінювати збитки у 50 млрд дол., то "Флоренс" займе сьому сходинку в списку найбільш руйнівних ураганів в історії США.

Сезон ураганів зазвичай триває в Атлантиці півроку — з 1 червня по 30 листопада. Атмосферне явище класифікується як тропічний шторм і отримує власне ім’я, якщо швидкість вітру в його межах досягає близько 17,5 м/с. При швидкості вітру 33 м/с і більше шторм стає ураганом.

Українські Національні Новини

Новини Світу