kilkist-zhertv-zsuviv-gruntu-na-filippinakh-syagnula-85-lyudey

Кількість жертв зсувів грунту на Філіппінах сягнула 85 людей

 • 6785 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Кількість загиблих у результаті зсувів грунту і повеней у центральних Філіппінах, викликаних тропічним циклоном, досягла 85 осіб, 20 осіб зникли безвісти. Про це у середу повідомили місцеві чиновники, передає УНН з посиланням на Reuters.

Люди, у тому числі маленькі діти, загинули у декількох провінціях центральних Філіппін в основному через те, що на їхні будинки обрушилася земля у результаті зсувів після декількох днів проливного дощу, повідомив виконавчий директор національної ради щодо зниження ризиків і управління катастрофами Рікардо Джалад.

"Якщо ми не знайдемо зниклих безвісти або не знайдемо їхні тіла, то це 105 загиблих, чого, ми сподіваємося, не станеться", - сказав Джалад.

Тропічний циклон найнижчої категорії - тропічна депресія - покинув Філіппіни у неділю, принісши зливи, які стали причиною зсувів грунту та повеней у регіонах Бікол і Східні Вісаї.

Найбільше постраждав Бікол з населенням 5,8 мільйона людей, 68 людей загинули у результаті проливних дощів і зсувів. Збиток сільському господарству в Біколі, де вирощують рис і кукурудзу, оцінюється в 6,5 млн дол. США.

Близько 20 тропічних циклонів обрушуються на Філіппіни щороку.

Українські Національні Новини

Новини Світу