kim-chen-in-proviv-raptovu-perevirku-viysk-protipovitryanoyi-oboroni

Кім Чен Ин провів раптову перевірку військ протиповітряної оборони

 • 10476 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Голова Держради КНДР і верховний головнокомандувач збройними силами Кім Чен Ин провів раптову перевірку військ протиповітряної оборони країни. Про це в середу повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), передає УНН.

Відзначається, що Кім Чен Ин "раптово прибув в полк винищувачів для перевірки стану льотної підготовки та зазначив, що в області ВПС і протиповітряних військ бої проводяться без попередження, тому дуже важливо в будь-який час раптово оцінити і перевірити постійну боєготовність військової частини". За даними агентства, лідер КНДР "наказав, щоб злетіли чергові винищувачі і виконали важкі і складні повітряні бойові операції".

Як уточнює ЦТАК, Кім Чен Ин провів раптову перевірку боєготовності військової частини №1017 Військово-повітряних сил і протиповітряних військ Корейської народної армії. Судячи з фотографій, які надало агентство, льотчики даного авіаполку виконують польоти на винищувачах радянського виробництва МіГ-29.

"Шановний і улюблений вищий керівник, спостерігаючи впевнене пілотування льотчиків, що вміло і витончено виконують всі льотні операції, в тому числі зліт, різні повітряні бойові дії і посадку, висловив повне задоволення льотчиками, які завжди готові до бездоганного виконання будь-яких бойових завдань незалежно від умов і ситуації", - підкреслило агентство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР відзначає головне національне свято - День Сонця

За підсумками перевірки Кім Чен Ин звернувся до бойових офіцерів і "просив всіх льотчиків в майбутньому ні на мить не забувати очікування батьківщини і народу, стійко готувати себе, бути непохитними соколами, які відмінно виконують доручену бойове завдання".

У військовій частині Кім Чен Ина супроводжував новий голова президії Верховного народного зібрання, перший заступник голови Держради КНДР Цой Рен Хе. Раптова перевірка військ ВПС і ППО для Кім Чен Ина стала першою інспекцією в сфері оборони і безпеки з листопада 2018 року, коли лідер КНДР особисто спостерігав за випробуваннями нового озброєння, які були успішно проведені на полігоні Академії оборонних наук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин відвідав мавзолей батька в Пхеньяні, де вшанував його пам'ять

У квітні 2018 року КНДР оголосила про відмову від проведення тестів ядерної зброї, а також балістичних ракет різної дальності з метою розвитку соціалістичної економіки країни і підвищення рівня життя населення. Після цього в травні того ж року КНДР ліквідувала полігон в Пхунгері, на якому раніше було вироблено шість підземних ядерних вибухів.

Як повідомляв УНН, в Сеулі запропонували провести новий саміт лідерів Південної Кореї і КНДР в кінці квітня.

Українські Національні Новини

Новини Світу