kim-chen-in-vidvidav-zavod-na-dalekomu-skhodi-rosiyi-yakiy-buduye-vinischuvachi

Кім Чен Ин відвідав завод на далекому сході росії, який будує винищувачі

 • 417561 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин після зустрічі з російським диктатором путіним на космодромі "Східний" попрямував у місто комсомольськ-на-амурі на авіаційний завод, який будує винищувачі, пишуть розЗМІ.

Деталі

Кім Чен Ин прибув на залізничну станцію в місті раніше того самого дня і його зустріли відповідно до традицій спеціального гостя, повідомляють російські інформаційні агентства.

У російському місті є два авіаційні заводи: комсомольський-на-амурі авіазавод імені юрія гагаріна, названий на честь першої людини в космосі, і завод імені яковлєва, відомий як "іркут".

російське державне інформаційне агентство тасс повідомило, що завод імені юрія гагаріна виробляє передові бойові літаки, зокрема винищувачі Су-35 і Су-57. Завод імені яковлєва будує близькомагістральні пасажирські лайнери.

Очікується, що Кім Чен Ин відвідає більше росії після того, як зустріч у середу на космодромі "Східний" викликав занепокоєння щодо розширення військового співробітництва між дедалі більш ізольованими країнами, зокрема й перспективи того, що Пхеньян відправить до москви більше боєприпасів для використання у війні в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч на космодромі "Східний": аналітики пояснили, що намагається приховати путін

Доповнення

Раніше путін заявив, що Кім Чен Ин також вирушить до владивостока, щоб оглянути тихоокеанський флот росії. Саміт у середу став першою зустріччю Кіма з путіним після його візиту до владивостока у квітні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов заявив, що рф уже півтора місяця отримує снаряди від Північної Кореї

Останнім часом Пхеньян прагне зміцнити військові зв'язки з москвою і подвоїти свої зусилля з розроблення зброї на тлі зростаючого співробітництва в галузі безпеки між Південною Кореєю, Сполученими Штатами і Японією.

У четвер Міністерство оборони США попередило Північну Корею, що її військова підтримка росії не тільки подовжить війну в Україні, а й буде рівносильна "прямому" приєднанню до вбивства невинних українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Південна Корея та Японія стурбовані посиленням співпраці КНДР та росії

Українські Національні Новини

Політика