kim-chen-in-vzyav-uchast-u-viprobuvanni-novoyi-zbroyi

Кім Чен Ин взяв участь у випробуванні нової зброї

 • 87164 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. ​​​​​​​Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин взяв участь у випробуванні нового типу тактичної керованої зброї, що спрямована на посилення ядерного потенціалу країни. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Звіт про нові випробування зброї у КНДР з’явився на тлі ознак того, що, за словами південнокорейських і американських чиновників, Північна Корея може незабаром відновити ядерні випробування, а також після того, як Кім порушив мораторій на випробування міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) запуском минулого місяця.

Військові Південної Кореї заявили в неділю, що виявили в суботу два снаряди, випущених зі східного узбережжя Північної Кореї в бік моря, вони, як повідомляється пролетіли близько 110 кілометрів (68 миль).

Цитата

"Система тактичної керованої зброї нового типу має велике значення для кардинального покращення вогневої потужності передових артилерійських підрозділів великої дальності та підвищення ефективності дії тактичних ядерних боєприпасів", - йдеться у повідомленні Корейського центрального інформагентства.

Агентство Північної Кореї не повідомляє, коли відбулося випробування, і не надає подробиць про випущену ракету.

Під час випробувань Кім Чен Ин "дав важливі вказівки щодо подальшого нарощування обороноздатності та ядерних бойових сил країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР вперше з 2017 року запустила міжконтинентальну балістичну ракету.

Українські Національні Новини

Новини Світу