kim-ymovirno-provede-novi-yaderni-viprobuvannya-kndr-sponsoruye-yikh-za-rakhunok-kradizhki-kriptovalyuti-rozvidka-ssha

Кім, ймовірно, проведе нові ядерні випробування. КНДР спонсорує їх за рахунок крадіжки криптовалюти - розвідка США

 • 750574 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин, ймовірно, знову проведе ядерне випробування у своєму прагненні створити ядерний арсенал, який він вважає «остаточним гарантом» свого правління, йдеться у звіті розвідки США. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

Кім також, ймовірно, продовжить запускати ракети з ядерними боєголовками, щоб «нормалізувати ракетні випробування Пхеньяну», йдеться у щорічному звіті щодо оцінки загроз на 2023 рік.

З 2006 року Північна Корея провела шість ядерних випробувань, інтенсивність кожного з яких зростала. Її останнє ядерне випробування було у 2017 році.

«Північна Корея, ймовірно, готується випробувати ядерний пристрій для досягнення заявлених цілей військової модернізації», - йдеться у звіті Управління директора національної розвідки.

«Кім майже напевно розглядає ядерну зброю та міжконтинентальні балістичні ракети як кінцевий гарант свого автократичного правління і не має наміру відмовлятися від цих програм, вважаючи, що згодом він отримає міжнародне визнання як ядерна держава», - йдеться у доповіді.

Північна Корея фінансує свої ядерні програми частково за рахунок прибутків від злочинної діяльності, включаючи крадіжку криптовалюти.

«Під час одного пограбування в 2022 році Пхеньян вкрав рекордні 625 мільйонів доларів у сінгапурської компанії, яка займається технологіями блокчейну», - йдеться у повідомленні.

Останніми роками він проводить випробування міжконтинентальних і балістичних ракет дедалі швидшими темпами, запустивши понад 60 лише торік.

В останні шість місяців Північна Корея «приурочила свої запуски ракет» до спільних військових навчань США та Південної Кореї.

«Ймовірно, Пхеньян хоче, щоб альянс знизив темпи та масштаби навчань із кінцевою метою підірвати міцність оборонних зв'язків між США та Південною Кореєю, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін вестиме війну в Україні, можливо, протягом багатьох років - розвідка США

Українські Національні Новини

Новини Світу