kinets-pandemiyi-ne-za-gorami-polscha-skorochuye-covid-izolyatsiyu

Кінець пандемії не за горами: Польща скорочує COVID-ізоляцію

 • 24206 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Кінець пандемії COVID-19 не за горами, заявив у середу міністр охорони здоров'я Польщі, оголосивши про скорочення періоду ізоляції для людей, інфікованих коронавірусом, і більш м'які правила карантину. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Деталі

Усього два тижні тому в Польщі було зафіксовано рекордну щоденну кількість випадків захворювання, але у зв'язку зізниженням кількості випадків зараження влада вважає, що настав час внести зміни.

"Ми маємо справу з початком кінця пандемії, - заявив Адам Недзельський на пресконференції. - У лютому зниження кількості інфекцій має бути відносно великим".

З 15 лютого період ізоляції для людей з COVID-19 буде скорочено до семи днів із 10. Люди в одному домогосподарстві будуть перебувати в карантині лише протягом періоду ізоляції.

З 11 лютого люди, які не проживають з інфікованою людиною та контактували з нею, не поміщатимуться до карантину.

Карантин для мандрівників без свідоцтва про COVID-щеплення також буде скорочений до семи днів.

Міністр освіти Пшемислав Чарнек заявив, що школярі повернуться до очних занять із 21 лютого.

У коментарях, опублікованих раніше в середу, Недзельський сказав, що Польща може зняти обмеження у березні, якщо щоденна кількість випадків зараження продовжить падати нинішніми темпами.

"Якщо темпи зниження захворюваності залишаться незмінними, є реальна перспектива зняття обмежень у березні", - сказав Недзельський таблоїду Fakt.

Носіння масок у закритих приміщеннях стане рекомендацією, а не вимогою.

В даний час Польща вимагає, щоб люди носили маски у закритих громадських місцях, та існують обмеження на кількість нещеплених людей, допущених до ресторанів та інших місць. Правила часто не дотримуються.

Додамо

У країні з населенням близько 38 мільйонів людей зареєстровано 5 271 016 випадків захворювання на коронавірус і 107 204 випадки смерті.

Українські Національні Новини

Новини Світу