kino-zaradi-peremogi-ukrayinski-kinematografisti-prezentuvali-stolichnim-natsgvardiytsyam-viyskovu-dramu

“Кіно заради перемоги”: українські кінематографісти презентували столичним нацгвардійцям військову драму

 • 144548 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. У межах національного туру “Кіно заради перемоги”, організованого за підтримки благодійного фонду “МХП-Громаді” столичним нацгвардійцям презентували фільм “Обмін” режисера Володимира Харченка-Куликовського. Про це повідомили у пресслужбі Національної гвардії України, передає УНН.

Деталі

Фільм «Обмін» – це військова драма про історію двох сімей, стосунки батьків та дітей на тлі російського вторгнення в Україну.

Після перегляду стрічки, гвардійці мали можливість поспілкуватись зі членами знімальної групи та поділитись своїми враженнями.

Цитата

“Така презентація кінострічок – це не тільки хороша нагода для культурного збагачення військовослужбовців нашої країни, а й можливість підсилити свій патріотизм та бойовий дух. Адже, у реаліях війни, ми розуміємо, що ворог, якого ми бачили на екрані, та ворог, від якого ми зараз боронимо нашу державу, – ідентичні за своєю підступністю. Авторам стрічки дуже добре вийшло передати атмосферу та настрій війни», – зазначив один із солдатів після перегляду фільму.

Додамо

Проект “Кіно заради перемоги!” реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, асоціації "Дивись українське!" та за підтримки фонду "МХП-Громаді", ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії", окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який був створений у 2015 році для сприяння комплексному розвитку громад та інститутів громадянського суспільства в Україні. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Суспільство