kiprska-tserkva-gotova-viznati-ptsu

Кіпрська Церква готова визнати ПЦУ

 • 12057 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Кіпрська Церква збирається визнати та увійти в Євхаристійне спілкування з Православною Церквою України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службі ПЦУ.

"Кіпрська Церква збирається визнати та увійти в Євхаристійне спілкування із Православною Церквою України. Зокрема, Предстоятель Кіпрської Церкви зазначив, що Митрополит Епіфаній вже бував на Кіпрі, добре знає місцеві традиції та володіє грецькою мовою", - йдеться в повідомленні.

Як заявив Архієпископ Кіпрський Хризостом ІІ: "Настане час, коли кир Епіфаній відвідає Кіпр і буде співслужити".

Владика Хризостом зазначив, що Вселенський Патріархат є Матір'ю Церквою для кіпріотів, і їх Церква завжди буде тримати дружні стосунки з Фанаром навіть при найскладніших обставинах.

Нагадаємо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі та знову повернули до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад сотня парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ

Як повідомляв УНН, голова ВР Андрій Парубій підписав закон для врегулювання переходу парафій УПЦ МП до ПЦУ. Президент Порошенко обіцяв, що днями підпише закон про гарантії мирного переходу парафій.

Українські Національні Новини

Політика