kirkorov-prohrav-lytvi-u-yevropeiskomu-sudi-z-prav-liudyny

Кіркоров програв Литві у Європейському суді з прав людини

 • 31206 переглядiв

Європейський суд з прав людини виніс рішення проти російського співака Філіпа Кіркорова у його справі проти Литви щодо заборони на в'їзд через його заяви на підтримку російської окупації Криму.

18 квітня 2024 року Європейський Суд з прав людини виніс рішення у справі "Кіркоров проти Литви". У рамках провадження розглядалася скарга російського і болгарського співака Філіпа Кіркорова проти Литви щодо заборони в'їзду до цієї країни через висловлювання Кіркорова щодо "російського Криму". Про це повідомили в представництві Президента України в АР Крим, передає УНН.

Деталі

Співак стверджував, що це рішення порушує його право на свободу вираження поглядів.

На ключові аргументи Суду у цій справі звернув увагу в своєму дописі в соцмережах Павло Пушкар, начальник відділу департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини, Генерального директорату з прав людини та верховенства права у Раді Європи.

Заявник публічно висловлював підтримку окупації Криму російською федерацією та транслював повідомлення про те, що повернення Кримського півострова до складу росії було славною та переможною подією.

зазначив суд.

Лоліта, Бадоєва та Кіркоров: Зеленський підписав указ про санкції проти російських артистів07.01.23, 15:53 • [views_2335890]