kirovogradski-mediki-rozpovili-yak-slidkuvati-za-kharchuvannyam-i-zalishatisya-zdorovimi

Кіровоградські медики розповіли, як слідкувати за харчуванням і залишатися здоровими

 • 18123 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. У Кіровоградській обласній державній адміністрації розповіли як слідкують за здоров’ям населення і яку профілактику проводять для запобігання поширених хвороб, повідомляє УНН.

Цитата

“В рекомендаціях по профілактиці таких захворювань, як гіпертонічна хвороба, ішемічна хвороба серця, цукровий діабет наявний перелік продуктів, які рекомендуються для дієтичного лікування лікарями загальної практики-сімейної медицини та іншими фахівцями”, — нагадали в ОДА.

Згідно Стандартів лікування проводиться контроль біохімічних показників крові пацієнтів, зокрема ліпідного спектру для подальшого призначення необхідного дієтичного та медикаментозного лікування, що не обмежується лише рекомендаціями по зменшенню вживання червоного м’яса, резюмували фахівці.

До теми

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові та закупорки судин, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, а також регулярно вимірювати рівень холестерину.

Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини.

Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство