kishkovu-ta-rotavirusnu-infektsiyu-za-tizhden-pidkhopili-16-ditey

Кишкову та ротавірусну інфекцію за тиждень підхопили 16 дітей

 • 13132 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. В Україні протягом тижня, з 15 по 21 квітня, була стабільно висока кількість спалахів гострої кишкової інфекції - зареєстровано три спалахи у закладах дошкільної освіти, захворіло 16 дітей. Про це УНН повідомляє з посиланням на тижневий звіт, оприлюднений Центром громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я.

"Стабільно висока кількість спалахів гострої кишкової інфекції: 3 спалахи було зареєстровано в закладах дошкільної освіти (захворіло 16 дітей) та 1 спалах у побуті (захворіло 6 осіб – дорослі)", - йдеться у звіті.

Як зазначається, один спалах ГКІ стався у дитячому навчальному закладі №3 у селищі Слобожанське Харківської області - 10 хворих. Ймовірна причина - порушення санітарногігієнічного режиму на харчоблоці та групах, недотримання особистої гігієни персоналом.

Спалах ротавірусного ентериту зафіксували у дитячому навчальному закладі (ясла-садок) №36 у Полтаві - троє хворих. Ще один спалах ротавірусного ентериту стався у дитячому навчальному закладі №24 "Смерічка" у Дрогобичі на Львівщині - також троє хворих. Причина обох спалахів з'ясовується.

У побуті спалах ГКІ стався у селі Гунча Вінницької області - 6 хворих. Причина з'ясовується.

Нагадаємо, у дитсадку шість осіб підхопили ротавірусну інфекцію.

Українські Національні Новини

Суспільство