kislitsya-v-oon-rozpoviv-pro-novogo-glavu-donetska-z-sibiru

Кислиця в ООН розповів про нового "главу" Донецька з Сибіру

 • 25973 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки ООН розповів про нового так званого "в.о. глави уряду Донецька" Володимира Пашкова з Сибіру, передає кореспондент УНН.

"Щоразу коли нагадують Росії про мінських зобов'язання, Росія переводить стрілку на Україну і каже, що ми повинні вести "прямий діалог" з представниками двох так званих "місцевих влад" у тимчасово окупованій частині Донбасу. Але про кого йде мова? Хто вони? наскільки "місцевим" є нещодавно призначений так званий "в.о. глави уряду Донецька" Володимир Пашков? Громадянин Росії, який народився в Сибіру, випускник російського військово-морського училища і до недавнього часу віце-губернатор Іркутської області", - сказав Кислиця.

Дипломат зазначив, що Іркутськ розташований в 6 тисячах км від Донецька.

"Тим не менш він (Пашков - ред.) досить місцевий, на думку Москви, щоб керувати Донбасом і щоб з ним обговорювати майбутнє Донбасу. Не може бути виправдання або обґрунтування для того, щоб хтось із Сибіру говорив нам, українцям, що нам робити на нашій території", - підкреслив він.

Нагадаємо, Росія в ООН виставила умови для наступної "нормандської зустрічі".

Українські Національні Новини

Політика