kitay-forsovano-buduye-novi-likarni-na-tli-poshirennya-nebezpeki-novogo-koronavirusu

Китай форсовано будує нові лікарні на тлі небезпеки поширення епідемії коронавірусу

 • 20288 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Китайська влада збільшила зусилля із будівництва нових лікарень в різних провінціях країни, щоб зупинити поширення епідемії нового коронавірусу, що поширився з міста Ухань у грудні 2019 року. Про це повідомляє Aljazeera, інформує УНН

"Влада Китаю форсованими темпами намагається побудувати дві інфекційні лікарні в епіцентрі спалаху коронавірусу, жертвами якого стали щонайменше 490 людей у континентальному Китаї. В режимі онлайн можна спостерігати за будівництвом та прибуттям у вівторок перших паціентів до лікарні Хуошеншань, що в Ухані", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основний акцент ЗМІ наразі зосереджений на двох лікарнях: Хуошеншань (на 1 тисячу ліжкомісць) та Лейшеншань (на 1600 ліжкомісць), яка цілодобово починає приймати пацієнтів вже з цього четверга.

Як пише видання, наразі є й інші - менш відомі лікарні, які зараз будуються в інших регіонах КНР, щоб вирішити проблему розміщення хворих на коронавірус. Серед них є і великі заклади на 1000 лікарняних ліжок, а також менші - в межах сільських клінік на 50 ліжок, які плануються або вже будуються.

"Єдиною лікарнею не з цього переліку, яка регулярно отримує увагу з боку офіційних ЗМІ КНР, є ізолятор в Чженчжоу, столиці провінції Хенань, який наразі все ще перебуває на стадії будівництва. Даний заклад знаходиться на північ від великого району спалаху - провінції Хубей. Там встановлено 542 портативних бокси, які служать ізоляцією для коронавірусу, і вони будуть готові приймати пацієнтів вже до середини лютого", - пишуть в Aljazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побудована у Китаї за 10 днів лікарня для заражених коронавірусом прийняла перших пацієнтів.

Повідомляється ще про один об'єкт на 1000 ліжок - у провінції Шаньсі. За інформацією джерел, роботи з будівництва об'єкту здійснюються цілодобово - навіть у нічну пору.

"Минулої ночі воно світилося, як футбольний стадіон. Навіть зараз ми можемо бачити крани, що далі працюють", - сказав один із співрозмовників.

Однак форсоване будівництво медичних закладів зустрічає і критику серед місцевих жителів. Як зазначає видання, інфекційні лікарні будуються у безпосередній близькості до житлових будинків та очисних споруд водних об'єктів, що може становити загрозу для здорових жителів. За переконанням людей, влада мала б обрати менш густонаселену територію. 

Повідомляється, що інші заклади будуються в Шеньчжені, Сюйчжоу, Харбіні та Наньчані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаби розповсюдження коронавірусу можуть бути сильно занижені - вчені.

Поруч з цим, як розповів Чен Сі, доцент кафедри громадського здоров'я в Єльській медичній школі, якщо ж у містах ситуація з епідемією знаходиться під контролем влади, то у випадку сільської місцевості - поки немає реального уявлення, що там насправді відбувається.

"В місті Ухань було 5 мільйонів людей, які виїхали до того, як місто закрили на карантин, і дані показують, що принаймні половина повернулася до рідних містечок та сільських громад", - зауважив Чен.

Нагадаємо, кількість інфікованих пневмонією, викликаною вірусом 2019-nCoV, в материковому Китаї перевищила 24,3 тис. осіб, загинули 490 жителів.

Враховуючи дві смерті, що були зафіксовані за межами материкового Китаю — по одній у Філіппінах і Гонконзі — всього 492 загиблих.

Українські Національні Новини

Суспільство