kitay-i-rosiya-povinni-zberigati-gnuchkist-pered-oblichchyam-krizi-ta-khaosu-diplomat

Китай і росія повинні зберігати гнучкість перед обличчям "кризи та хаосу" - дипломат

 • 405582 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Директор канцелярії Центральної комісії із закордонних справ Китаю Ван І сказав володимиру путіну, що Пекін і росія мають бути більш гнучкими за нових міжнародних обставин. Вони зустрілися у кремлі у середу під час офіційного візиту Ван І до Москви. Про це УНН інформує з посиланням на CNN.

Цитата

«Китай та росія часто стикаються з кризою та хаосом, але в кризі завжди є можливості, і останнє може перетворитися на перше», — сказав Ван І.

«Але це вимагає від нас добровільнішого виявлення змін і активнішого реагування на зміни для подальшого зміцнення нашого всеосяжного стратегічного партнерства», — додав він.

Доповнення

За поїздкою Вана до Москви пильно стежили на Заході, побоюючись, що близькість між двома країнами може вплинути на війну в Україні.

Хоча Китай заявив про неупередженість щодо російського вторгнення, він відмовився засудити Москву і повторив слова кремля, звинувачуючи НАТО у провокуванні конфлікту.

Китайський лідер Сі Цзіньпін планує зустрітися з путіним у Москві «найближчими місяцями», повідомила у вівторок Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з планом.

Українські Національні Новини

Новини Світу