kitay-khoche-ukrayinsku-kuryatinu

Китай хоче українську курятину

 • 12312 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Китайська народна республіка зняла заборону на імпорт курятини з України. Про це УНН повідомили в Держпродспоживслужбі.

"Фактично зняття заборони є однією з передумов відкриття ринку, а не відновленням поставок української птиці і продукції птахівництва в Китай. Досі Україна не здійснювала експорт цієї продукції в КНР", - пояснили у відомстві.

У службі також нагадали, що Китай раніше забороняв імпорт українських продуктів птахівництва в 2005-2006 році через грип птиці.

Нагадаємо, Україна експортує вітчизняну курятину в 80 країн світу. Тільки з початку року свої ринки відкрили такі країни, як Албанія, Гана, Гонконг і Марокко. За останні роки Україна трансформувалася з імпортозалежної держави в одного з головних постачальників курятини в світі.

У глобальному рейтингу експортерів курятини Україна в цьому році піднялася на 6-те місце, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна - серед трьох основних постачальників.

Головними конкурентами України в ЄС є Бразилія і Таїланд. Однак, найбільший виробник і експортер курятини "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба) запевняє, що найближчим часом він максимально наблизиться до обсягів світових гігантів Brasil Foods і Tyson. В цьому році МХП удосконалив свою Вінницьку птахофабрику до рівня найбільшого птахокомплексу в світі. Загальна сума інвестицій в галузь досягла більше 2 млрд грн.

Довідка УНН: "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба) годує своєю продукцією третину українців.

Українські Національні Новини

Економіка