kitay-nadast-medichne-obladnannya-dlya-ukrayinskikh-likaren

Китай надасть медичне обладнання для українських лікарень

 • 14542 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Протягом 2019 року українські лікарні отримають 230 одиниць сучасного медичного обладнання від Китаю. Про це повідомляє Урядовий портал, передає УНН.

"Протягом 2019 року МОЗ отримає понад 230 одиниць сучасного медичного обладнання для лікарень Херсонської, Івано-Франківської, Вінницької, Запорізької та Дніпропетровської областей. До переліку обладнання, яке надасть Китай, зокрема, увійшли томографи, лінійні прискорювачі, мультифункціональні монітори, рентгенівське обладнання, системи серцевої/інтервенційної ангіографії, мікроскопи та інші", - йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ще у травні 2016 року звернулось до Уряду Китаю з відповідним запитом. Два роки сторони узгоджували деталі реалізації проекту. Сама угода ще не підписана, але Кабмін вже уповноважив свого представника на її підписання.

"16 січня Кабінет Міністрів України уповноважив Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва підписати відповідну Угоду між Урядом України та Урядом Китаю", - зазначили в Уряді.

Як повідомляв УНН, своє задоволення рівнем надання медичної допомоги в стаціонарних закладах охорони здоров'я виявили 56%, тоді як рівень задоволеності населення дільничними і сімейними лікарями склав 76%.

Українські Національні Новини

Політика