kitay-ogolosiv-pro-tisnishe-energetichne-partnerstvo-z-rosiyeyu

Китай оголосив про "тісніше енергетичне партнерство" з росією

 • 1830318 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Китай заявив, що готовий налагодити тісніше партнерство з росією з питань енергетики для забезпечення глобальної "енергетичної безпеки", повідомляє Sky News, пише УНН.

Деталі

Лідер КНР Сі Цзіньпін зробив цю заяву якраз у той момент, коли група країн G7 готується запровадити нові заходи щодо експорту російської нафти, відзначає телеканал.

Державна телекомпанія CCTV повідомила про його коментар, який пролунав у посланні до 4-го російсько-китайського енергетичного форуму.

Цитата

"Китай готовий працювати з росією, щоб налагодити більш тісне енергетичне партнерство, сприяти розвитку чистої та зеленої енергетики та спільно підтримувати міжнародну енергетичну безпеку та стабільність галузевих ланцюжків поставок", - заявив Сі Цзіньпін.

Ця заява може розчарувати тих, хто має надію на те, що Китай спробує дистанціюватися від вторгнення володимира путіна в Україну. Однак, можливо, що ці зауваження мають багато в чому символічний характер і не відображають будь-якого суттєвого розвитку відносин між союзними країнами, зауважує телеканал.

Нагадаємо

Попри критику, Китай заявив про "надійні" зв'язки з росією.

Українські Національні Новини

Новини Світу