kitay-pokaraye-vchenogo-yakiy-stverdzhuye-scho-zminiv-geni-ditey

Китай покарає вченого, який стверджує, що змінив гени дітей

 • 13652 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Влада КНР повідомила, що вчений Хе Цзянькуй буде нести повну відповідальність за створення перших у світі генетично відредагованих дітей. Про це повідомляє УНН із посиланням на Naked Science.

“Дівчатка-близнючки і мати з ще не народженою дитиною перебувають під пильним наглядом лікарів, а сам вчений, який проводив експеримент буде покараний”, — повідомляється у виданні.

Про свої експериментальні успіхи він оголосив ще восени 2018 року, після цього влада Китаю почала слідство щодо цієї справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет ЮНЕСКО закликав ввести мораторій на зміну генів людських ембріонів

У виданні зазначають, що попереднє розслідування правоохоронців прийшло до висновків, що науковець “організував проектну групу, яка включала іноземний персонал, який навмисно уникав нагляду і використовував небезпечну технологію для виконання редагування генів ембріонів людини з метою відтворення, хоча це заборонено законом”.

Як повідомляв УНН, раніше китайський уряд заборонив досліднику Хе Цзянькую, який спробував створити стійкість до зараження ВІЛ шляхом відключення гену CCR5, та членам його команди проводити дослідження.

Українські Національні Новини

Новини Світу