kitay-potrapiv-pid-novi-sanktsiyi-ssha-cherez-zakupivli-rosiyskikh-vinischuvachiv-ta-raket

Китай потрапив під нові санкції США через закупівлі російських винищувачів та ракет

 • 9521 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Адміністрація президента США Дональда Трампа в четвер запровадила санкції проти китайських військовослужбовців через закупівлі винищувачів та ракетних систем з Росії, передає УНН з посиланням на Reuters.

Пекін у свою чергу висловив незгоду і вимагає скасування санкцій, пише видання.

Державний департамент США заявив, що негайно вводить санкції щодо Департаменту розвитку обладнання Китаю (EDD) – військового філіалу, відповідального за зброю та обладнання, а також щодо його керівника Лі Шанфу за участь у "масштабних угодах" з російським головним експортером зброї "Рособоронекспортом".

Санкції пов'язані з покупкою Китаю у 2017 році 10 бойових літаків SU-35 та обладнанням, пов'язаним із ракетною системою S-400 у 2018 році, повідомляє Державний департамент.

Він заблокував можливість для китайського агентства та особисто Лі подавати заявки на експортні ліцензії та брати участь у фінансовій системі США.

Як повідомляв УНН, 20 вересня 2018 року США відповідно до закону “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій” (CAATSA) розширили “чорний список” відносно РФ.

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав введення США нових санкцій "короткозорим підходом", який веде до різкого падіння довіри до доларової системи і самому долару.

Українські Національні Новини

Новини Світу