kitay-rozkritikuvav-vidkrittya-posolstva-tayvanyu-v-litvi

Китай розкритикував відкриття посольства Тайваню в Литві

 • 19639 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Китай розкритикував відкриття фактичного посольства Тайваню в Литві, як "вкрай кричущий акт", що будь-який крок, спрямований на забезпечення незалежності Тайваня, "приречений на провал". Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"У світі є тільки один Китай, Тайвань - невід'ємна частина території Китаю, - йдеться в заяві китайського МЗС. - Ми вимагаємо, щоб литовська сторона виправила своє помилкове рішення".

Деталі

Тайбей заявив у четвер, що офіційно відкрив офіс у Вільнюсі під назвою Тайвань, що стало важливим дипломатичним кроком, який кинув виклик кампанії тиску зі сторони Пекіна.

"Уряд Литви, незважаючи на звернення та неодноразові відповіді китайській стороні, одобрив створення так званого "тайваньського представництва в Литві", - йдеться у заяві Пекіна. - Китайське уряд виражає вирішальний протест і рішуче порушення проти цього надзвичайного кричущого акту. Литовська сторона несет відповідальність за всі наслідки".

Доповнення

Китай відмовляється від будь-якого використання слова Тайвань, яке приносить почуття міжнародної легітимності демократично-самоврядному острову, який Пекін оголосив, як частину своєї території і пообіцяв, в разі необхідності застосувати армію, щоб захопити його силою.

Українські Національні Новини

Новини Світу