kitay-ta-indiya-zaklikayut-viyti-z-rosiysko-ukrayinskoyi-viyni-shlyakhom-peregovoriv

Китай та Індія закликають вийти з російсько-української війни шляхом переговорів

 • 1099128 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Китай та Індія закликали до припинення війни в Україні шляхом переговорів. Про це інформує УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Міністр закордонних справ Китаю Ван І закликав росію та Україну "не допустити поширення кризи" та впливу на країни, що розвиваються.

"Китай підтримує всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання української кризи. Нагальним пріоритетом є сприяння мирним переговорам", - сказав Ван І.

"Основне рішення полягає в тому, щоб врахувати законні інтереси безпеки всіх сторін та побудувати збалансовану, ефективну та стійку безпекову архітектуру".

Позиція Індії

"Оскільки конфлікт в Україні продовжує вирувати, нас часто запитують, на чиєму ми боці", - сказав міністр закордонних справ Індії Субрахманіям Джайшанкар.

"Наша відповідь щоразу пряма і чесна — Індія на стороні миру і твердо стоятиме на ній", — сказав він.

"Ми на стороні, яка закликає до діалогу та дипломатії як до єдиного виходу".

Доповнення

Під час візиту до ООН Ван зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, це були їхні перші переговори з початку війни.

Раніше цього місяця путін визнав китайську "заклопотаність" Україною під час зустрічі зі своїм колегою Сі Цзіньпіном.

Західні держави розглядають можливість запровадження додаткових санкцій після того, як путін оголосив мобілізацію резервістів і зробив погрозу застосувати ядерну зброю.

Українські Національні Новини

Новини Світу