kitay-tayemno-buduye-viyskovo-morsku-bazu-v-kambodzhi-wp

Китай таємно будує військово-морську базу в Камбоджі - WP

 • 173896 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Китай таємно будує військово-морський об’єкт в Камбоджі, щоб в подальшому використовувати його своїми збройними силами. Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на анонімні джерела в органах влади західних країн, передає УНН.

Деталі

Створення китайської військово-морської бази в Камбоджі – уже другий подібний закордонний об’єкт та перший в стратегічно-важливому для Китаю Індо-Тихоокеанському регіоні. Будівництво військових баз по всьому світу є частиною стратегії Пекіну стати наддержавою.

Інша іноземна військова база Китаю розташована в східно-африканській країні Джибуті. Як повідомляється у The Washington Post, наявністю цього об’єкту, здатного приймати великі військово-морські судна з заходу до Південно-Китайського моря, стає важливим елементом в прагненні Пекіна розширити свою присутність поблизу ключових морських шляхів в Південно-Східній Азії.

Цитата

«Ми вважаємо, що Індо-Тихоокеанський регіон являється важливою частиною для лідерів Китаю, які вважають його законною та історично обгрунтованою сферою впливу Пекіну. Вони розглядають підйом Китаю там як частину глобальної тенденції до багатополярного світу, де великі країни більш рішуче відстоюють свої інтереси в певних сферах впливу», – повідомляє анонімне джерело The Washington Post.

Нагадаємо

Останнім часом росія двічі звернулася до Китаю за економічною підтримкою, проте їй відмовили через санкції Заходу.

Українські Національні Новини

Новини Світу