kitay-viklikav-posla-ssha-cherez-sanktsiyi-za-spivpratsyu-z-rf

Китай викликав посла США через санкції за співпрацю з РФ

 • 8534 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Міністерство закордонних справ Китаю в суботу викликало посла США в Пекіні для того, щоб заявити протест проти рішення Вашингтона накласти санкції на китайський оборонний підрозділ і його очільника через закупівлю російських винищувачів і обладнання для передової ракетно-космічної системи "земля-повітря". Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Заступник міністра закордонних справ Китаю Чжен Цзегуана запросив американського посла Террі Бранстеда, зробив "різке уявлення" і заявив протест проти санкцій, йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ.

Раніше представник міністерства оборони Китаю заявив, що рішення Китаю купити винищувачі і ракетні системи з Росії було нормальним актом співробітництва між суверенними країнами, а Сполучені Штати "не мали права втручатися".

У четвер державний департамент США ввів санкції проти департаменту розробки озброєнь Китаю (EED), відповідального за закупівлю зброї, після "великих угод" з "Рособоронекспортом", основним експортером зброї в Росії.

Представник держдепу США повідомив, що санкції були введені через те, що Китай в 2017-2018 роках придбав у Росії десять бойових літаків Су-35 і устаткування для ракетно-космічної системи С-400. Санкції забороняють китайському відомству подавати заявку на отримання експортних ліцензій. Китайський департамент також не зможе проводити фінансові транзакції в юрисдикції Сполучених Штатів.

Українські Національні Новини

Новини Світу