kitay-vimagaye-vid-kanadi-negayno-zvilniti-findirektora-huawei

Китай вважає арешт фіндиректора Huawei порушенням прав людини

 • 10384 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Китайська влада вимагає від Канади негайно звільнити фінансового директора Huawei Мен Ваньчжоу і називає її арешт порушенням прав людини і міжнародних норм. Про це повідомляє УНН з посиланням на федеральну агенцію ТАСС.

"Виходить, що так звані права людини для представників різних країн трактуються по-різному", - заявила представниця МЗС Китаю Хуа Чунін на брифінгу.

Вона підкреслила, що двоє з трьох канадців, затриманих у Китаї після арешту фіндиректора Huawei у Канаді, загрожували національній безпеці її держави.

Раніше повідомлялося, що Китай відмовив у праві на адвоката колишньому канадському дипломату Майклу Коврігу, затриманому 10 грудня у Пекіні. Йому також забороняють вимикати вночі світло та не дозволяють бачитися з рідними. 

Німеччина висловила підтримку Канаді в її суперечці з Китаєм щодо компанії Huawei. 

Нагадаємо, 1 грудня поліція Канади затримала фіндиректора Huawei Мен Ваньчжоу.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюда заявив, що затримання фіндиректора Huawei не було політичним рішенням.

У Китаї вважають, що затримання фіндиректора Huawei говорить про бажання США завдати удару по компанії.

Невдовзі після арешту фіндиректора Huawei у Канаді, у Китаї затримали канадця, який організував зустрічі Кім Чен Ина і Денніса Родмана.

12 грудня суд у Канаді ухвалив рішення про екстрадицію Мен Ваньчжоу в США. Жінку відпустили під заставу у 10 млн канадських доларів очікувати екстрадиції у Ванкувері.

Українські Національні Новини

Політика