kitay-vistupiv-na-zakhist-rosiyi-cherez-zagrozu-viklyuchennya-z-g20

Китай виступив на захист росії через загрозу виключення з G20

 • 997900 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Китай підтримав росію на тлі розмов про її виключення з групи найбільших економік G20 і заявив, що не буде брати участі у цьому плані. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

Цитата

“G20 є головним форумом міжнародного економічного співробітництва. росія є важливим членом, і жоден з членів не має права висилати іншу країну”, - заявив речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь.

У Кремлі не залишили заяву Китаю непоміченою і заявили, що деякі країни G20 дотримуються власних суверенних точок зору, незважаючи на тиск з боку США.

Джейк Салліван, радник Сполучених Штатів з нацбезпеки, відповідаючи на запитання щодо участі росії у групі, заявив, що “не може бути для росії бізнес як зазвичай у міжнародних інституціях та міжнародній спільноті”.

Раніше

Польща запропонувала офіційним особам США виключити росію з групи найбільших економік G20 у покарання за її вторгнення в Україну.

Наразі США та їхні західні союзники оцінюють можливість того, чи має росія залишатися в G20. За даними джерел, існує імовірність накладення вето на рішення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС вирішив ділитися секретними даними з Україною – Bloomberg

     • 90736 переглядiв

    Nestlе призупинила в росії роботу брендів KitKat та Nesquik

     • 149076 переглядiв

    Повітряні сили ЗСУ збили два ворожі літаки на Харківщині

     • 195963 переглядiв