kitay-vistupiv-proti-viyskovogo-vtruchannya-v-venesueli

Китай виступив проти військового втручання у Венесуелу

 • 7372 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Китай виступає проти військового втручання в Венесуелу і закликає міжнародне співтовариство сприяти стабільності в цій латиноамериканській країні. Про це заявив у вівторок на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому ситуації в Венесуелі, постійний представник КНР при ООН Ма Чжаосюй, передає УНН.

"Ми проти військового втручання, ми проти гуманітарної допомоги в політичних цілях, що створює нестабільність не тільки у Венесуелі, але і в сусідніх країнах", - підкреслив він.

"Китай уважно стежить за нинішньою ситуацією в Вененсуеле і спробами уряді Венесуели зберегти суверенітет і незалежність, - заявив постпред КНР. - Рішенням венесуельських проблем повинен займатися сам венесуельський народ через діалог і консультації. Китай знає, що венесуельський уряд виявляло стриманість, намагаючись зберегти мир і безпеку в країні. Китай вважає, що всі країни повинні дотримуватися базових принципів міжнародного права, не втручаючись у внутрішні справи Венесуели".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія відмовилася підтримувати військове втручання у Венесуелу

Як повідомляв УНН, влада Венесуели пропонує лідеру опозиції Хуану Гуайдо сісти за стіл переговорів, щоб виробити спільне рішення внутрішньополітичної кризи, в якому перебуває боліваріанська Республіка.

Нагадаємо, 23 січня Хуан Гуайдо, призначення якого на посаду спікера парламенту двома днями раніше анулював Верховний суд Венесуели, оголосив себе виконуючим обов’язки президента країни. У той же день тимчасовим главою держави його визнали США, до них приєдналися країни Групи Ліми (за винятком Мексики), Організація американських держав, ряд інших країн. Мадуро назвав подію спробою перевороту і заявив про розрив дипломатичних відносин з США.

Кілька європейських держав пред’явили Мадуро ультиматум про проведення дострокових президентських виборів, а після його закінчення також визнали Гуайдо тимчасовим президентом. На підтримку Мадуро висловилися Росія, Білорусія, Болівія, Іран, Китай, Куба, Нікарагуа, Сальвадор, Сирія і Туреччина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Колумбії заявив, що Мадуро буде нести відповідальність за насильство над Гуайдо

Як інформував УНН, Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо можуть арештувати, якщо він повернеться до країни.

Українські Національні Новини

Політика