kitay-zakriv-13-tisyach-saytiv-z-2015-roku

З 2015 року Китай закрив 13 тисяч сайтів

 • 9164 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Влада Китайської Народної Республіки закрила або скасувала ліцензії 13 тисяч сайтів з 2015 року за порушення правил користування інтернетом в країні, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle. 

Країна продовжує посилювати жорсткі норми щодо користування інтернетом, пише інформагенція AFP. Критики президента Сі Цзиньпіна зауважують, що ця тенденція продовжується з 2012 року.

Слід зазначили, що Китай має найбільшу кількість інтернет-користувачів, він має також найжорсткіше регулювання інтернет-сфери серед 65 країн, які перевіряла американська організація Freedom House. Такі з найпопулярніших у світі сервісів, як-то Google, Facebook і Twitter, є заблокованими у Китаї. Влада Китаю обґрунтовує свою політику захистом.

Сайти, розташовані в самому Китаї, проходять реєстрацію в Міністерстві промисловості та інформаційних технологій, що дозволяє виявити автора незаконного вмісту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сайт руху "Открытая Россия" почали блокувати на території РФ

Нагадаємо, вчинена китайською владою влітку 1989 року бійня на площі Тяньаньмень у Пекіні призвела до загибелі 10 тисяч людей, свідчать документи, оприлюднені Великою Британією через більш як 28 років після кривавих подій.

Українські Національні Новини

Новини Світу