kitay-zapevnyaye-rosiyu-scho-zmitsnyuvatime-strategichnu-spivpratsyu-nezalezhno-vid-mizhnarodnoyi-obstanovki

Китай запевняє росію, що зміцнюватиме "стратегічну співпрацю" незалежно від міжнародної обстановки

 • 217262 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Китай заявляє, що «продовжуватиме зміцнювати стратегічну координацію» з росією, незалежно від того, як «може змінитися міжнародний ландшафт», заявили у міністерстві закордонних справ Китаю у вівторок, пише УНН з посиланням на CNN.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ КНР Ле Юйчен на зустрічі із послом росії у Китаї Андрієм Денісовим у понеділок, йдеться у повідомленні відомства.

Цитата

"Незалежно від того, як може змінитися міжнародний ландшафт, Китай продовжуватиме зміцнювати стратегічну координацію з росією для досягнення взаємовигідного співробітництва, спільного захисту наших спільних інтересів та сприяння побудові нового типу міжнародних відносин та спільноти із спільним майбутнім для людства", - йдеться у заяві Ле.

Деталі

Ле назвав майже 30-відсоткове зростання торгівлі між двома країнами в першому кварталі року, що досягло близько 38,2 млрд доларів, свідченням «надзвичайної стійкості» двостороннього співробітництва.

Як вказано, сторони також обмінялися думками щодо України, а також з інших міжнародних та регіональних питань, що викликають занепокоєння. Проте жодних додаткових подробиць міністерство не надало.

Контекст

У публічних заявах та на міжнародних самітах китайські офіційні особи намагалися зайняти, здавалося б, нейтральну позицію щодо війни в Україні, не засуджуючи дії росії та не виключаючи можливості того, що Пекін може виступити посередником у прагненні до миру.

Перед вторгненням союзники Китаю та росії заявляли, що їхні відносини «не мають меж».

Але з того часу Пекін потихеньку дистанціюється від російської економіки, яка постраждала від санкцій, і неодноразово засуджував санкції проти Москви як неефективний спосіб розв'язання кризи, зазначає телеканал.

Українські Національні Новини

Новини Світу