kitayski-vcheni-doslidili-pokhodzhennya-koronavirusu

Китайські вчені дослідили походження коронавірусу

 • 29223 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Китайські вчені вважають малоймовірним штучне походження коронавірусу SARS-CoV-2. Про це з посиланням на нове дослідження в журналі Science China Life Sciences повідомляє Xinhua, передає УНН.

Деталі

"У порівнянні з SARS-CoV 2003 року, SARS-CoV-2 надзвичайно добре адаптований до людських популяцій, і його адаптивний зсув від тварини-господаря до людини, мабуть, був ще більшим", - пишуть вони.

"Дотримуючись "аналогії годинникаря", такий адаптивний зсув міг відбутися тільки до початку нинішньої пандемії шляхом крокового відбору. З цієї точки зору, SARS-CoV-2 не міг розвинутися на продуктовому ринку у великому місті і, що ще менш ймовірно, в лабораторії", - наголошується в статті.

"Обговорення походження SARS-CoV-2 повинні враховувати тривалий процес адаптивного зсуву", - йдеться в статті.

Доповнення

У березні Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) представила чотири версії походження COVID-19. Найбільш вірогідною версією там вважають передачу вірусу людині від тварини-носія через тварину-посередника. При цьому версію про витік вірусу з лабораторії в Ухані в ВООЗ назвали "вкрай малоймовірною".

Версію про штучне походження COVID-19 висували в США. Однак спецслужби заявляли, що не мають прямих підтверджень цьому.

Українські Національні Новини

Новини Світу