kitayskiy-bitkoin-milyarder-pripinit-investuvati-v-blokcheyn-proekti

Китайський біткоін-мільярдер припинить інвестувати в блокчейн-проекти

 • 9250 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Відомий китайський криптоінвестор Лі Сяолай заявив про те, що не буде більше брати участь в інвестуванні в блокчейн- і ICO-проекти, передає УНН з посиланням на TechNode.

“З цього дня Лі Сяолай більше не буде особисто інвестувати в будь-які проекти, пов’язані з блокчейном або які ще перебувають на початковому етапі. Таким чином, якщо ви побачите, що „Лі Сяолай“ пов’язаний з будь-яким проектом (мене пов’язують з безліччю проектів без мого відома і в 99% випадків це не перебільшення), просто ігноруйте це”, — написав він у мікроблозі на Weibo.

Також він додав, що поки не знає, чим буде займатися в короткостроковій перспективі.

Довідка: Лі Сяолай — засновник венчурної фірми BitFund, яка базується в Пекіні. Також він вважається одним з найбільших “біткоін-холдерів” в КНР.

Раніше УНН повідомляв, що багато країн світу побоюються легалізації криптовалют.

Так, в Америці біткоіни вважають “надризиковим активом”.

У той же час агентство фінпослуг Японії пропонує викреслити біткоіни з переліку платіжних засобів.

Україна тим часом продовжує визначатися в питанні регулювання ринку криптовалют з точки зору законодавства.

У парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і недавно було прийнято рішення об’єднати їх в один документ.

Автором одного з законопроектів про криптовалюти є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка (минулого року його звільнили з посади голови фінансового комітету ВР). Його документ, щоправда, експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

Більш того, співавтором свого законопроекту про біткоіни Рибалка зробив цивільну дружину Анастасію Байбородіну. І цей вчинок колеги радикала по партії назвали як мінімум “неетичним”.

Українські Національні Новини

Новини Світу