kitayskiy-virobnik-meteozondiv-zaperechiv-zvyazok-iz-zbitoyu-shpigunskoyu-kuleyu

Китайський виробник метеозондів заперечив зв'язок із збитою шпигунською кулею

 • 1008114 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Китайський виробник метеозондів Zhuzhou Rubber Research&Design Institute заявив, що не має відношення до повітряної кулі, збитої Сполученими Штатами раніше цього місяця, і не є військовою компанією. Про це пише Reuters, передає УНН.

У виробництві метеозондів у Китаї домінує компанія Zhuzhou Rubber, яка виробляє 75% висотних аеростатів, що використовуються Китайським метеорологічним управлінням.

Деталі

Zhuzhou Rubber, підрозділ китайського державного хімічного гіганта ChemChina, заявив, що "в основному займається виробництвом зондувальних куль з натурального латексу відповідно до всіх застосовних законів і правил".

"Наші продукти використовуються метеостанціями для щоденного прогнозування погоди і не мають жодного відношення до так званого і зареєстрованого інциденту з повітряною кулею в США", - йдеться в заяві.

Додамо

Китайський аеростат-розвідник, який, як заперечує Пекін, був урядовим шпигунським судном, протягом тижня літав над Сполученими Штатами та Канадою, перш ніж був збитий біля Атлантичного узбережжя за наказом президента США Джо Байдена.

Китай назвав дії США щодо інциденту з повітряною кулею "істеричними та абсурдними".

Українські Національні Новини

Новини Світу