kiti-ta-pingvini-v-ukrayini-stvorili-vishivanku-dlya-antarktiki

Кити та пінгвіни: в Україні створили вишиванку для Антарктики

 • 12201 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Міністерство освіти і науки України та Національний антарктичний науковий центр розробили українську вишиванку спеціально для антарктичної станції "Академік Вернадський". На ній зображенні пінгвіни, кити та ім'я станції. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОН.

"Україна посідає особливе місце в Антарктиці – ми є однією з 28 країн-учасниць Договору про Антарктику (загалом його учасниками є 47 держав – ред.), що мають право вето на будь-яке рішення, пов’язане з долею крижаного континенту. Кожен регіон, де представлені українці, має свій особливий орнамент. Ми вирішили, що й Антарктика повинна мати свій, що пов’язуватиме його з нашою державою. Сподіваюся, що з часом цей орнамент житиме своїм життям, змінюватиметься та розвиватиметься – як в кожному з регіонів нашої держави", – розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче запустити нові міжнародні проекти в Антарктиді

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін подарував міністру закордонних справ Данії Андерсу Самуельсену українську вишиту сорочку.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Названа найкраща фотографія вина 2018 року

     • 11316 переглядiв