kiyanam-pokazali-foto-budivnitstva-metro-na-stolichniy-vinogradar

Киянам показали фото будівництва метро на столичний Виноградар

 • 39668 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Будівництво метро на столичний Виноградар, зокрема подовження Сирецько-Печерської лінії метрополітену і будівництво двох нових станцій – "Мостицька" та "Проспект правди" – триває за графіком. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу КМДА.

"…роботи тривають за графіком, і до кінця 2021 року станції метро на Виноградар будуть відкриті", – цитує пресслужба мера Києва Віталія Кличка.

Так, за договором між містом та головним підрядником – ПАТ "Київметробуд" – вартість будівництва обійдеться бюджету столиці майже у 6 мільярдів гривень. Станом на сьогодні, як зазначається, місто вже надало кошти на виконання робіт та придбання специфічного обладнання – понад два з половиною мільярди гривень.

"Роботи тривають інтенсивно, вже зроблені підпірні стінки на глибину 25 метрів. Будівництво метро для нас є пріоритетом. Зокрема, йдеться про подовження Сирецько-Печерської лінії метрополітену і будівництво двох нових станцій – "Мостицька" та "Проспект правди". Ділянка, за нашими підрахунками, матиме пропускну здатність у 34-36 тисяч пасажирів на годину", – сказав Кличко.

При цьому, як зазначається, на сьогодні вже закінчені демонтажні роботи там, де нова ділянка приєднується до існуючої лінії метрополітену – за станцією "Сирець".

Раніше УНН повідомляв, що у Київському метрополітені розповіли, що зараз будується дві станції на Виноградар та йдуть перемовини щодо четвертої лінії метро.

Українські Національні Новини

Київ