kiyevo-pechersku-lavru-mozhut-vikresliti-zi-spisku-vsesvitnoyi-spadschini-yunesko-bereza

Києво-Печерську Лавру можуть викреслити зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - Береза

 • 20176 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. ЮНЕСКО може виключити зі списку об'єктів Всесвітньої спадщини комплекс Києво-Печерської Лаври в зв'язку з незаконним будівництвом на її території будинку. Про це повідомив народний депутат VIIІ скликання Борислав Береза, наголосивши: власником скандального будинку є бізнесмен і лідер партії "5.10" Геннадій Балашов, передає УНН з посиланням на delo.ua.

"На YouTube було видалено одне з відео програми "Під особистий контроль" за скаргою Геннадія Балашова. Геннадій був згаданий в розслідуванні як власник будівництва, яке, на думку археологів і експертів, загрожує статусу охоронної зони ЮНЕСКО (Лавра - Софія Київська)", - йдеться в повідомленні.

При цьому він загострив увагу на тому, що це перший випадок видалення відео за весь час існування його YouTube-проекту.

"Ми працюємо над відновленням відео. У гіршому варіанті ми його перезаллємо. А ще можу сказати, що, побачивши реакцію "героїв" нашого розслідування, я вирішив найближчим часом зробити ще одну програму на цю тему. А може і не одну. Треба показати все і всіх. Детально", - пообіцяв Береза.

У свою чергу відзначимо: за інформацією видання "Типовий Київ" в розслідуванні Берези мова також йшла про те, що у зв'язку зі скандальним будівництвом проти Балашова ще в 2016 році було порушено кримінальне провадження, а саме будівництво супроводжувалося шахрайською схемою, в результаті якої постраждали його інвестори.

Українські Національні Новини

Політика