kiyiv-i-london-vedut-peregovori-pro-rozshirenu-torgovelnu-ugodu-pislya-brexit

Київ і Лондон ведуть переговори про розширену торговельну угоду після Brexit

 • 7295 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Київ і Лондон ведуть переговори про нову торгово-економічну угоду після виходу Великобританії з Євросоюзу. Нова угода може бути більш розширеною, ніж угода з ЄС. Про це в інтерв'ю "Настоящему времени" заявила посол України в Лондоні Наталія Галібаренко, передає УНН.

"Після Brexit Угода про асоціацію втратить силу для Британії, тому на зміну повинен прийти двосторонній документ. У нас амбітні плани. Ми з британцями хочемо піти далі, ніж це було в Угоді про асоціацію, оскільки час іде, і ми розуміємо, що деякі речі застаріли, або десь можна отримати більш широкий доступ до ринку. Ми про це сказали британській стороні. Спочатку реакція була дуже стриманою. Але я сподіваюся, що в процесі консультацій ми все-таки зможемо вийти на те, що нова угода про зону вільної торгівлі була б більш амбітною", - заявила Галібаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великобританія і Україна провели консультації про двосторонні зв'язки після Brexit

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна і Сербія дуже близькі до підписання угоди про зону вільної торгівлі між країнами, залишилося тільки узгодити два пункти.

Українські Національні Новини

Політика