kiyiv-zalishayetsya-regionom-liderom-iz-budivnitstva

Київ залишається регіоном-лідером із будівництва

 • 7987 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. За п’ять місяців поточного року у Києві виконали будівельних робіт на суму понад 12 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Державної служби статистики.

У Києві за 5 місяців цього року було виконано будівельних робіт на 12,2 млрд грн. Столиця залишається лідером із темпів будівництва. На другому місці – Дніпропетровська область, в якій виконано будівельних робіт на суму 6,5 млрд грн. У Харківській – на 5 млрд грн, Одеській – майже на 4,3 млрд грн.

Всього за п’ять місяців поточного року підприємства України вже виконали роботи на майже 52 млрд грн.

Нагадаємо, нещодавно найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" повідомив, що на даний час на стадії будівництва перебувають 66 будинків, а це 15 тисяч квартир. Крім того, цього року планується запуск ще 4 проектів.

"Пусковою програмою на цей рік плануємо введення в експлуатацію в Києві близько 500 тис. кв. метрів. Це 23 будинки на 6 тис. квартир. А також 60 тис. квадратних метрів нежитлових приміщень.

Загальний будівельний заділ компанії становить 70 проектів — 1,9 млн кв. м нерухомості на різних стадіях готовності", — зазначив голова правління — президент Ігор Кушнір.

Він також нагадав, що завдяки зростанню активів компанії розпочато будівництво нових масштабних проектів. Це ЖК "Урлівський-1", ЖК "Урлівський-2", ЖК "Італійський квартал", ЖК "Медовий-1" та "Медовий-2".

Українські Національні Новини

Економіка