kiyiv-zlivaye-u-kanalizatsiyu-zanadto-brudnu-vodu

Київ зливає у каналізацію занадто брудну воду

 • 9928 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. "Київводоканал" зафіксував протягом січня-липня 2018 року значне перевищення забруднюючих речовин у стічних водах, які зливаються у міську каналізацію і потрапляють на очисні споруди Бортницької станції аерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПрАТ "Київводоканал", передає УНН.

У прес-службі повідомили, що останнім часом спостерігаються систематичні випадки надходження на очисні споруди Бортницької станції аерації стоків із значним перевищенням нормативних скидів у каналізаційну мережу.

"Моніторинг стічних вод за січень-липень 2018 року показує перевищення забруднюючих речовин у рази: завислі речовини – 647 г/м3 (норма – 300 г/м3), азот амонійний – 48,7 г/м3 (норма – 20 г/м3), фосфати – 24,22 г/м3 (норма – 8 г/м3), хімічне споживання кисню – 1076 г/м3 (норма – 500 г/м3)", - зазначили на підприємстві.

І для доведення очистки до нормативів, зауважили у прес-службі, Бортницька станція аерації витрачає набагато більше електроенергії, часу та людських ресурсів.

Крім того, наголосили у прес-службі підприємства, перевищення забруднюючих речовин також негативно впливає на екологічну ситуацію у столиці загалом.

У зв’язку з цим, "Київводоканал" закликав всіх підприємців, які користуються умовами на скид, суворо дотримуватися Правил приймання стічних вод у міську каналізацію.

Нагадаємо, у "Київводоканалі" запевнили, що достатньо забезпечені хлором.

Українські Національні Новини

Київ