kiyivrada-rozglyane-pereymenuvannya-stantsiy-metro-minska-mozhe-stati-varshavskoyu

Київрада розгляне перейменування станцій метро: "Мінська" може стати "Варшавською"

 • 355522 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Питання щодо перейменування «не дружніх» назв станцій київського метрополітена розглянуть на найближчій сесії Київради. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі загальнонаціонального об’єднаного телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Такі зміни, перейменування, ми будемо розглядати на найближчій сесії Київради. Щоб нам, киянам, назви столичних станцій метро нагадували про позитивні зміни та про те, хто є нашими справжніми друзями. А не звеличували тих, хто посилає сюди орду і смерть українцям. Ми обов’язково розглянемо це питання і зробимо правильні кроки", – сказав Кличко.

Деталі

Зокрема, за словами мера Києва, було б доречно перейменувати станцію "Мінську" на "Варшавську".

"Наприклад, станція "Мінська". Якщо ми отримуємо погрози з Мінську, а з території білорусі злітають літаки, які бомблять і випускають ракети по наших будинках, така назва станції є неприємним нагадуванням. Я переконаний, що "Мінська" може стати, наприклад, "Варшавською". Адже Варшава – місто, яке активно допомагає Києву, прийняло багато переселенців, є справжнім другом!” – пояснив Кличко.

Раніше

Як писав УНН, в столиці Франції Парижі за підтримки руху Stand with Ukraine станцію метро "Європа" перейменували на "Європа-Україна".

Українські Національні Новини

Суспільство