kiyivrada-sprostila-protseduru-ozelenennya-pribudinkovoyi-teritoriyi

Київрада спростила процедуру озеленення прибудинкової території

 • 52432 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Київська міська рада, за ініціативою секретаря Київради Володимира Прокопіва, спростила процедуру озеленення прибудинкової території. Про це УНН повідомили у прес-службі Київради.

“Наразі це вкрай актуально, адже у столиці понад мільйон автівок, які викидають тонни чадного газу в атмосферу та є головними споживачами кисню. Крім того, густота населення і щільність забудови у столиці щороку збільшується. І забудовники часто нехтують зеленими зонами. В результаті маємо проблеми з екологічною системою міста. З огляду на це, охорона і розширення зелених зон столиці стають дедалі актуальнішими”, - зазначив В.Прокопів.

Передбачається, що керуюча компанія будинку, або самі власники квартир можуть звернутися до Київради із заявою про необхідність озеленення території. У заяві необхідно вказати адресу будинку; надати графічні матеріали чи схему земельної ділянки, яка потребує озеленення; назвати підприємство, установу чи організацію, яка здійснює управління багатоквартирним будинком та надати копії документів, що це підтверджують. Також можна додати підписи мешканців будинку.

“За такою схемою озеленюють найбільші мегаполіси Європи. До прикладу, у Парижі надзвичайно популярний проект “Дерево в саду”. Озелененням у Лондоні займаються самі мешканці та приватні компанії. У кожному з 32 районів міст діють районні муніципальні ради, відповідальні за питання озеленення на своїх територіях”, — зазначив Володимир Прокопів.

Садитимуть дерева працівники КО “Київзеленбуд”. Саджанці вирощуватимуть в міському декоративному розсаднику “Теремки”. “Київзеленбуд” також має визначати перелік дерев, можливих для посадки на прибудинкових територіях.

Як повідомляв УНН, Київрада продовжила дію знижки у 50% на оренду комунального майна.

Українські Національні Новини

Київ