kiyivrada-vzhe-mayzhe-misyats-ignoruye-rishennya-amku-skasuvati-zaboronu-na-prodazh-alkogolyu-vnochi

Київрада вже майже місяць ігнорує рішення АМКУ скасувати заборону на продаж алкоголю вночі

 • 11048 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Київське обласне територіальне відділення антимонопольного комітету України 20 грудня 2016 року зобов’язало Київську міську раду скасувати рішення від 22 вересня 2016 року № 19/1023 “Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі м. Києва”, передає УНН.

Так, в АМКУ зазначили, що заборона Київради продавати алкогольні напої у стаціонарних об’єктах торгівлі з 23:00 до 10:00 години є порушенням законів. Зокрема, це суперечить ЗУ “Про захист економічної конкуренції”.

В АМКУ також констатували, що Київрада своїм рішенням вчинила антиконкуренті дії та обмежила самостійність підприємств щодо реалізації товарів.

Згідно з рішенням, адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України зобов’язала Київську міську раду у місячний строк (тобто до 20 січня - ред.) припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом скасування рішення від 22.09.2016 № 19/1023.

Однак, станом на 17 лютого поточного року, відповідне рішення Київради — не скасоване.

Нагадаємо, юристи закликали АМКУ реагувати на чергові спроби запровадження незаконних обмежень щодо продажу алкоголю.

Як повідомляв УНН, Київрада найближчим часом пообіцяли розглянути питання про скасування нічної заборони на продаж алкоголю.

Адже вказане рішення сприяє збільшенню нелегальних точок продажу алкогольної продукції.

Більше того, жодного позитиву від дії обмеження на продаж алкоголю у нічний час мешканці столиці на собі так і не відчували.

Українські Національні Новини

Київ